човечност | Кафе пауза

Девојка пронашла моќна порака во нова книга што целосно ѝ го променила животот

Идентитетот на Лиса останал непознат, но Ешли се надева дека таа знае колку нејзиниот гест допрел до срцата на луѓето.

10 важни родителски совети од полскиот писател Јануш Корчак

Истакнатиот полски едукатор, автор за деца, доктор и активист за граѓански права, Јануш Корчак бил еден навистина неверојатен човек – херој кој три пати одбил да го спаси својот живот за доброто на другите.
Датум: 28 мар 2016

Цитати за една од најголемите човекови доблести – простувањето

Простувањето е одлука којашто може да ни помогне да се фокусираме на позитивните делови од нашиот живот.

18 правила за живеење според Далај Лама

Основната цел на секое човечко суштество е да постигне среќа. Без разлика на религијата, идеологијата или политиката, сите ние трагаме по среќата и внатрешниот мир.

Кратко поучно видео: Еднаш на балет запознав робот

Одлична рачно нацртана анимирана приказна која длабоко ќе ве замисли за вас и вашиот живот и за она што значи да се биде човек...

Безбедносните камери од еден поинаков агол

Дали некогаш сте се запрашале, што сè може да се најде на снимките од безбедносните камери, поставени на секое ќоше?