Чешка | Кафе пауза

Оваа напуштена црква каде што сите виделе духови крие моќна порака

За многумина од нас, верувањето во духови остана во детството и заврши. Сепак, мистериите за животот и смртта предизвикуваат љубопитност, па дури и „најзрелите“ меѓу нас не можат да одолеат на морничавите приказни и мистичните дестинации.

Спа-третман кој е рај за сите љубители на пиво

Веќе неколку години, третманот со пиво се популаризира во Европа и Америка, за кој експертите тврдат дека може да го подобри вашето здравје, а потекнува од античките Римјани.

Во кои земји се пие највеќе пиво?

Мислевте дека Германците се најголеми пивопијци во светот? Епа не се. :)

Чешки бар во кој наместо келнери ве служат вовчиња

Споственикот на барот „Vytopna“ во Прага, Чешка, смислил оригинален начин за привлекување гости. Келнерите ги заменил со прецизно програмирани вовчиња-играчки. Со нив, пијачките никогаш не доцнат :-)
Датум: 31 јан 2012
, Автор:

Зошто Прага се нарекува „златниот град на Чешка“?

Прага можете да ја сретнете под различни синоними: Градот со 100-те врвови, Срцето на Европа, Мајка на градовите. Но, дали сте знаеле дека овој град е познат и како Златна Прага?

Ѕидот посветен на Џон Ленон

Дали сте знаеле дека во Прага, Чешка постои ѕид посветен на големиот Џон Ленон? Овој некогаш обичен ѕид, во 80-тите години од минатиот век почнал да се преплавува со графити, пораки...