Кратки љубовни приказни од Антон Чехов што секој романтичар треба да ги прочита

Антон Чехов, е еден од најталентираните писатели во руската литература, познат по неговите раскази и драми кои опфаќаат теми од областа на љубовта и реалниот живот.

Мудрите зборови на Чехов: 10 мисли од најголемиот руски литерат

„Стотини милји празна, еднолична, изгорена степа не може да предизвика толку длабока депресија како еден досаден човек кој седи, зборува и не се знае кога ќе си замине.“

8 карактеристики на културните луѓе според Чехов

За еден човек да биде културен не е доволно да чита, да слуша ваква или онаква музика, да оди во театар и на изложби или да доаѓа од „добра фамилија“.