чекор | Кафе пауза

Ако таа ви се допаѓа, направете нешто околу тоа!

Кажете ѝ нешто пред некој друг да го стори тоа, затоа што не може да чека цела вечност.

3 пречки кои ви застануваат на патот кон остварувањето на сништата

Колкумина од вас не можат да се одлучат на првиот чекор што треба да го направат за остварување на поставената цел?

7 моќни реченици кои успешните луѓе постојано си ги говорат

Секој успех е заснован врз дела, но секое дело почнува со идеи и размислувања.

20 знаци дека сте подготвени да стапите во брак

Дали се сомневате во вашата подготвеност на овој голем чекор?
Датум: 17 дек 2014
, Автор:

Кој хороскопски знак има најубав од?

Биковите имаат силен и одмерен од, додека Раковите се движат отмено и секогаш можете да ги препознаете по чекорот.
Датум: 04 јул 2014
, Автор:

И најдолгото патување започнува со еден чекор

„Правете ги тешките работи додека се лесни и големите работи додека се мали. Патувањето од илјада милји започнува со еден чекор.“
Датум: 13 мај 2014
, Автор:

10 верувања на успешните луѓе

Ова се верувањата и ставовите на успешните луѓе кои можат да ви послужат како пример.
Датум: 08 мај 2014
, Автор:

3 едноставни правила кои можат да ви го променат животот

Ова се три едноставни, но клучни правила за животот...
Датум: 06 мар 2014
, Автор:

Како конечно да ги исполните вашите новогодишни одлуки?

Од Нова година ќе ги откажам цигарите, конечно ќе го завршам магистерскиот труд, ќе најдам работа, ќе бидам поодговорна личност, ќе почнам да штедам... и што уште не. Но колку често тие новогодишни одлуки се исполнуваат?
Датум: 18 дек 2013
, Автор:

Што по завршувањето на факултетот?

Кратка листа на совети кои ќе ви помогнат да одлучите кој би можел да биде следниот чекор по вашето дипломирање...

Како да престанете да ги одложувате обврските?

Од утре ќе почнам да учам, од следната плата почнувам да штедам, од понеделник сум на диета… На крај, фаќате книга три дена пред испитната сесија, почнувате да штедите кога ќе се појават непредвидени трошоци...