Симпатичен краток анимиран филм од Дизни: „Paperman“

Филмче за слаткиот сплет на судбината, љубовта на прв поглед и хартиените авиончиња кои служат како љубовни стрели. :)

Жени и воени авиони – поинаков поглед кон историјата

Колор-фотографии на жени кои помагаат во изработката на воени авиони во 40-тите години, кои во оригинал се црно-бели.

Одлични црно-бели фотографии од неверојатни градби низ светот

Неверојатен црно-бел поглед на некои од најдобрите градби во светот.

Црно-бело во боја

Еран Амир е човекот коj знае како да излезе од сивилото. Изработил интересно видео во кое сè во собата обоил во сива нијанса, вклучително и себеси, притоа постепено враќајќи ги оригиналните бои...
Датум: 16 окт 2012
, Автор:

Необична црно-бела убавина

Московскиот фотограф Александер Коклов го користи човечкото лице како негово платно, за да креира графички црно-бели илустрации.

Илустрации од книжевни цитати

Скапоцени камчиња од романите претворени во извонредни црно-бели илустрации...

Неверојатни фотографии од Њујорк од 19 и 20 век

Интересна колекција од досега необјавени стари фотографии од Њујорк...

10 интересни сознанија поврзани со соновите

Верувале или не, додека спиеме сме целосно парализирани...
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

Кога моливот ќе ја допре фотографијата…

Иако пред извесно време веќе бевме сведоци на оваа интересна техника, сепак решивме да направиме нова селекција од овие импресивни дела.
Датум: 22 дек 2011
, Автор:

Дивиот свет на Африка низ фотографии

Фотографот Ник Бренд, по потекло од Лондон, првпат имал прилика да се запознае со убавините и дивиот свет на Африка во далечната 1995 година, кога на овој континент снимал музички спот.

Боите во сонот и нивното значење

Понекогаш сонуваме во боја, а понекогаш црно-бело. Секоја боја што ја сонуваме има свое значење. Обрнете внимание која боја доминира во вашите соништа и дознајте што таа симболизира.
Датум: 09 ное 2011
, Автор: