Оптичка илузија со ѕид од цигли која ги полуди сите луѓе ширум светот

Колку време ви беше потребно за да го здогледате скриениот објект?

Пустинскиот Менхетн во Јемен

Градот Шибам кој се наоѓа во централно-западниот дел на областа Хадрамаут во Јемен е надалеку позната по своите облакодери изградени со помош на цигли од кал.