Поучна приказна: Децата на Неговото Величество

Поучна приказна, која укажува на добродушност и несебичност, како особини на мудрите и големите луѓе.
Датум: 18 феб 2015

Поучна приказна: Царот и бунарот

Кој е луд, а кој е нормален?

Скапоцените јајцa Фаберже

Историјата на Фаберже започнува со идејата на царот Александар III, на својата сопруга Марија Фјодоровна да ù подари скапоцено јајце за Велигден.
Датум: 11 апр 2012
, Автор: