10 евангелија кои нема да ги најдете во Библијата

Христијанската Библија содржи 4 книги наречени Евангелија. Овие текстови го раскажуваат животот на Исус од почетокот на неговата служба, до неговата смрт.

Симболи и обичаи за најубавиот ден во годината – Божиќ

Погледнете што означуваат дел од обичаите и симболите што се подготвуваат за еден од најубавите денови во годината

17 секојдневни грешки кои Библијата ги забранува, но сепак христијаните ги прават

„Не обрнувајте внимание на оние кои тврдат дека зборуваат со духови, а и на волшебниците затоа што тие само ќе ве расипат“ – пишува во Стариот Завет.

Неверојатни цркви и катедрали

Црквите и катедралите најчесто се наоѓаат во центарот на светските метрополи, иако има и такви кои се наоѓаат далеку од градскиот метеж. Следуваат најспектакуларните цркви и катедрали во светот.
Датум: 13 ное 2012

Добрите христијанки (Good Christian Belles)

ТВ серија за животот на група христијанки и за новиот почеток на нивната поранешна соученичка...