хобит | Кафе пауза

Одлична хобитска куќа инспирирана од делата на Толкин

Оваа мала куќа е инспирирана од хобитските куќи, а ја дизајнирал архитектот Питер Арчер, за еден огромен обожавател на Толкин.

Италијанската верзија на хобитското село

Сите куќи во ова чудно, но шармантно село во Јужна Италија се изградени во стил кој многу потсетува на магијата на хобитскиот Шаер.

Филм: Хобит: Неочекувано патување (The Hobbit: An Unexpected Journey)

Почетокот на нова брилијантна трилогија…

На пијачка со хобитите

Ако некогаш тргнете по патот кој го минуваа хобитите во трилогијата „Господарот на прстените“, имате каде да се напиете, да поразговарате и да си ги одморите влакнестите нозе.