Лидери ли се, хипстери ли се?

Серијата илустрации наречена „Хипсторија“ е дело на Израелскиот уметник Амит Шимони. Во неа се замислени најголемите светски лидери како хипстери.
Датум: 16 дек 2014

Хипстерите од Оз

Графичкиот дизајнер Џордан Роланд изработил серија илустрирани хипстер-верзии на популарните ликови од „Волшебникот од Оз“.
Датум: 31 авг 2012
, Автор: