Хималаи | Кафе пауза

Хималајски рецепти за долговечност

Зошто во последните неколку години сè поголем број луѓе од Хималаите живеат над 100 години?

Викенд книга: „Продадена“ – Патриша МекКормик

Секоја година, речиси 12.000 девојчиња од Непал се продаваат од страна на нивните семејства, намерно или од незнаење и се фрлаат во светот на сексуалното ропство.

Сензационалните Хималаи

Хималајскиот планински венец (името значи „дом на снегот“) се простира низ Азија и претставува дом на највисоките светски врвови, Монт Еверест и К2.