Научниците откриле антитела што напаѓа и уништува 99% од сите видови ХИВ вирус

Со помошта на генетскиот инженеринг, научниците откриле антитело кое напаѓа 99% од ХИВ вирусот според првите истражувања направени на примати.

Неверојатно научно откритие: Отровот на пчелите може да го излечи вирусот ХИВ

Отровот на пчелите можеби е лекот за вирусот ХИВ што луѓето го барале толку долго време.

Смртоносните вируси претставени како стаклени скулптури

Сите ги знаеме по име, но овој пат благодарение на артистот Лук Џерем можеме и визуелно да погледнеме како изгледаат најсмртоносните вируси во светот.