Херман Хесе | Кафе пауза

Херман Хесе: Не е наша задача да се приближуваме едни на други

Како Хесе размислувал за спротивностите и луѓето кои се целосно поразлични од нас?

Херман Хесе: Во животот не постои никаква должност освен таа да се биде среќен

Сите ние имаме право да бидеме среќни. И не само право, туку и должност.

Цитати за духовниот живот од Херман Хесе

„Твојата душа е целиот свет“.