Книга: „Вулф Хол“ – Хилари Мантел

Фантастично патување низ највозбудлиот дел од Британската историја...

10 работи кои веројатно не сте ги знаеле за Хенри VIII

Дали некогаш сте се интересирале за кралските фамилии? Можеби за Тудорите? Па, имаме супер вест за вас. Денес издвојуваме 10 необични факти поврзани со Хенри VIII...