хемија | Кафе пауза

3-те видови хемија што треба да ги чувствувате за да бидете вистински заљубени

Без разлика како ќе почне една врска, со тек на време, треба да се појават овие три видови хемии, за таа да се претвори во нешто повеќе, во нешто долготрајно.

Неверојатни гифови кои ќе ве натераат да се заљубите во хемијата и физиката

Не се обидувајте да ги направите овие експерименти во вашиот дом!

Љубовта, добрата хемија и како тие се разликуваат

Разликата помеѓу љубовта и хемијата ја дава една од најголемите мистерии во науката: односите помеѓу неживите предмети и односите помеѓу луѓето.

Викенд книга: „Во врска со онаа ноќ“ – Џули Џејмс

Опуштен роман кој оди совршено во комбинација со плажа, коктелче и добро расположение.

Кул факти за серијата „Breaking Bad“

Главниот актер во серијата, Брајан Кренстон има истетовирано тетоважа со логото од Breaking Bad, на прстот каде што се носи бурма.

Неверојатно интересен експеримент со јајце и оцет

Сте знаеле ли дека кога ќе потопите живо јајце во бел оцет и ќе го оставите да седи 2 дена, ќе настане хемиска реакција која целосно ќе ја разложи лушпата и сосема ќе го промени изгледот на јајцето?

Капки кои лебдат во воздух

Во американскиот оддел за енергија, научниците експериментирале со звучни бранови и фармацевтски раствори и создале растворливи капки кои лебдат во воздухот, помеѓу два звучника свртени еден кон друг.

8 очигледни знаци дека водите здрава љубовна врска

Ако сакате вашата врска да потрае и да биде исполнета со страст, љубов, нежност и позитивна енергија, најверојатно треба да проверите дали ги почитувате осумте знаци на водење здрава љубовна врска.

На лош пат (Breaking Bad)

Приказна за еден приземен, нормален професор по хемија, кој соочен со крајот на својот живот, решава да помине „на другата страна“ за да ја обезбеди иднината на своето семејство...
Датум: 19 јул 2011
, Автор:

Хемијата во секојдневниот живот

Постојат многу хемиски реакции коишто се случуваат секојдневно околу нас, а ние не сме свесни за нив.