Погледнете ја оваа намуртена хаска на која воопшто не ѝ е дојдено до божиќна фотосесија

Неговиот намуртен израз на лицето не е одраз на неговиот карактер.

Запознајте ја Маја, хаска родена без шепи, која сега е најсреќното кученце во инвалидска количка

Понекогаш Маја може да изгледа како секое нормално куче од расата сибирски хаски, но, таа е нешто посебно.

Незаменливата мудрост на хаските претставена преку фотографии

Хаските покрај тоа што се прекрасни и неверојатно фотогенични, поседуваат и емоционални карактеристики слични на оние кај луѓето.

15 златни животни правила кои можеме да ги научиме од хаските

Хаските се мирни кучиња и едни од најлојалните и најинтелигентните раси кои некогаш ќе ги сретнете.

Куче сфаќа дека е прелажано и прави израз на лицето кој слатко ќе ве насмее

Кучето Ануко не е импресионирано кога неговата сопственичка Џазмин Милтон се обидела да го измами преправајќи се дека му фрла топче.

Хаска која ја израснале мачки се однесува како нив

Станува збор за необично куче, кое било израснато покрај мачки од претходните сопственици и токму поради тоа и самото почнало да верува дека е мачка.

Сибирска хаска се радува во куп суви лисја

Само што нејзиниот сопственик ги собрал сувите лисја на куп, Буч решил да помогне. Неговата помош е дискутабилна, но неговата радост е видливо неизмерна.
Датум: 23 сеп 2013
, Автор:

Куче кое се плаши од Џулија Робертс

На ова куче од расата хаска, дефинитивно не му се допаѓа да ја гледа Џулија Робертс низ таблоидите.