Хамбург | Кафе пауза

Ако уринирате на јавно место во Хамбург ќе се направите лом

Овој град е познат по одличниот ноќен живот, но тој со себе носи и многу пијани луѓе кои не се двоумат дали да се олеснат на сред улица.

Најголемиот минијатурен аеродром во светот

Минијатурниот модел е направен според меѓународниот аеродром кој се наоѓа во Хамбург, Германија. За да се изгради биле потребни 7 години, а неговата изградба чинела 4,8 американски долари...