функција | Кафе пауза

5 активности кои ја подобруваат функцијата на мозокот кај бебињата

Во првата година од животот, бебињата поминуваат низ процес во кој од целосна зависност од нивните родители доаѓаат до независно хранење и движење.

За што служи папокот?

Точно е дека тој ја има најважната функција пред да се родиме, но не е сосема бескорисен ни кога сме возрасни.
Датум: 28 сеп 2019
, Автор:

Зошто човечките гради се толку големи?

На планетата живеат над 5.000 видови цицачи, но луѓето се единствените живи суштества кои имаат перманентни гради.

6 знаци дека вашиот црн дроб не може повеќе да го издржи вашиот начин на живот

Ова се 6-те знаци дека сте го преоптовариле црниот дроб со вашиот начин на живот...

9 човечки органи кои никој не знае за што служат

Веројатно сте чуле за овие делови од телото, но никогаш не ви било јасно за што точно служат.

Ги гледате секојдневно, но дали ја знаете нивната намена? За што служат копчињата од F1 до F12 на тастатурата?

Ако некогаш сте се запрашале за што служат копчињата во горниот дел од тастатурата, тогаш ние го имаме одговорот кој го баравте.

Дознајте за што служат линиите на вашите дланки

Линиите на дланките не служат само за предвидување на иднината.

Изгледа чоколадото е многу подобро за мозокот отколку што досега се верувало

Чоколадото можеби е најдобрата храна за утеха, но дали истовремено е и најдобрата храна за мозокот?

5 работи кои богатите никогаш не ги прават

Според резултатите од повеќе истражувања кои ги објави „Huffington Post“, тајната на богатите не лежи само во генијалните идеи кои се понекогаш извор на инстантна заработка, туку и во навиките кои тие ги спроведуваат во текот на целиот живот.

Социјалните мрежи објаснети со помош на кафето

Marketplace Maven го искористиле кафето за да ги опишат специфичните функции на социјалните мрежи кои се хит во моментов преку интересен инфографик.
Датум: 30 окт 2012
, Автор:

Неверојатни факти за мозокот кои ќе ве замислат

Голем дел од функциите на нашиот мозок сè уште се голема мистерија. Но, има неколку неверојатни научно докажани факти кои дефинитивно ќе ве изненадат и замислат.

Чакри – главните енергетски центри на телото

За сите кои сакаат да знаат што се тоа чакри, која е нивната функција, улога и местоположба во човечкото тело...
Датум: 07 апр 2012
, Автор: