Фрида Кало | Кафе пауза

6 уникатни ритуали за убавина на Фрида Кало

И покрај фактот дека Фрида Кало не била воодушевена од нејзините лични карактеристики, таа одбивала да ги прикрие со шминка.

Ванс ја објави новата модна колекција инспирирана од Фрида Кало

Брендот Ванс е познат по своите соработки со други брендови и артисти, сѐ со цел да создаде колекции кои ја слават уметноста и културата.

Скриениот гардеробер на Фрида Кало отворен по речиси 50 години

Една од најпознатите уметници од Мексико, Фрида Кало, остави белег во светот со нејзината уметност, политичките ставови и незаборавниот карактер.

Љубовни писма на Фрида Кало од тинејџерските години кои ќе ви предизвикаат бура од емоции

Љубовните писма на Фрида од нејзините тинејџерски години го докажуваат фактот дека таа била обично човечко суштество со чувства и емоции, исто како и сите нас.

Животни лекции кои можеме да ги научиме од животот на Фрида Кало

Фрида Кало имала тежок живот, но сепак тоа не ја спречило да го проживее со радост, смеа и многу љубов.

Љубов, тага и уметност: Цитати на Фрида Кало

Како и секој во нејзината професија, и таа има кажано нешта кои можат да се издвојат како интересни цитати.