Започнува 9-тото издание на Францускиот филмски фестивал

Најновите француски филмски достигнувања во присуство на нивните главни ѕвезди ќе бидат дел од годинешниот фестивал.
Датум: 15 јун 2016
, Автор:

Започнува осмиот француски филмски фестивал

На 17-ти јуни, среда со филмот „„Борци“ (2014) на режисерот Тома Каје, во кино „Милениум“, во ГТЦ ќе се отвори осмиот по ред француски филмски фестивал.
Датум: 17 јун 2015
, Автор: