фраза | Кафе пауза

Оваа фраза ќе ви помогне да ги натерате другите да го направат тоа што вие сакате

Постојат зборови и фрази кои може да ви помогнат да создадете можности таму каде што ги немало порано и да влијаете врз луѓето кога барате помош или кога донесуваат одлуки.

Ѕидот „Те сакам“ во Париз

Ѕидот „Те сакам“ се наоѓа во центарот на градината „Abbesses“ на Монмартр во Париз, а зафаќа површина од 40 квадратни метри и направен е од 612 емајлирани плочи.

Флертувачи, додворувачи, шмекери…

Заводливост, кокетни насмевки, расфрлање со шарм? Нема ни флерт ни вистинско додворување, ни тие искри и жарчиња. Во денешно време сè се сведува на „Сакаш да се муваме?“ Траги-комедија...
Датум: 02 дек 2012
, Автор:

„YOLO“ – новата хит кратенка и нејзините смешни варијации

Таа е новиот американски акроним за фразата „Само еднаш се живее“ (You Only Live Once). Нејзини пионери се твитерџиите. :)
Датум: 14 сеп 2012
, Автор:

Најкул пребарувачки поими на Google

Неодамна, пребарувањето на фразата „Do A Barrel Roll“ стана вистински хит на интернет. Доколку сè уште не сте виделе што се случува во овој случај, време е да дознаете. Но, тоа не е единствената шега која Гугл знае да ја направи...
Датум: 13 ное 2011
, Автор: