Фолксваген | Кафе пауза

Приказната за „Бубата“ – најпопуларниот Фолксваген автомобил

Во 1955 година, Бубата станува првиот автомобил во Европа со производство од над милион автомобили годишно.

Автомобил од отпаден материјал

Индискиот уметник Haribaabu Naatesan создаде „Буба“ во реална големина, користејќи отпаден материјал како дел од кампањата „Think Blue“, на компанијата Фолксваген...
Датум: 20 фев 2012
, Автор:

Стаклените автомобилски кули на „Фолксваген“

Посетителите на „Autostadt“, атракција во склоп на фабриката на „Фолксваген“ во Волфсбург, Германија, можат да доживеат едно интересно искуство...

Феноменалниот концепт на Фолксваген „Аква“

Дизајниран од 21-годишниот Јуан Женг од Кина, концептот на ховеркрафтот Фолксваген Аква е воодушевувачки. Концептот претставува возило придвижувано од водород и пропелери.