10 поуки од 1.000 часови медитирање

Едно момче го споделува своето искуство со медитацијата, а кога првпат слушнал за оваа техника, во 2011 година, тој не бил сигурен дека е за него.

Ако нешто навистина сакате, ќе пронајдете начин да го остварите!

Вие честопати се фокусирате на недостатокот на нешто во животот, а помалку го забележувате она што го имате и за што не сте благодарни.

11 работи кои треба да престанете да ги правите за да се фокусирате на една – себеси

Нови почетоци, нова година. Време е да се фокусираме на самите себеси:
Датум: 09 јан 2015
, Автор:

Како да останете фокусирани за време на летниот период?

Сè почесто може да го слушнеме прашањето: каде на одмор? Мислите ни се на најблиските плажи, а со нозете сме веќе во вода. Сето тоа влијае на намалување на продуктивноста и фокусираноста на работните обврски.
Датум: 26 јун 2014
, Автор:

Фокусирајте се на вашите задолженија, туѓите оставете им ги на другите

Сите ние си имаме свои задолженија, како на работа, така и дома, но неретко знаеме да направиме екскурзии и да се „позанимаваме“ со задолженијата на другите, а нашите да ги занемариме.
Датум: 13 мај 2014
, Автор:

Како да гледате добро и без очила?

Интересен и корисен трик доколку вашите очила или леќи не ви се во близина...

Најуспешните техники за рано будење

Ранобудниците ја имаат можноста да добијат од еден до три часа повеќе време во денот за фокусирање и креативност. За да успеете да станувате наутро, треба да го засакате утрото...

7 начини како да ја подобрите меморијата

Во ова стресно секојдневие, не е невообичаено човек да биде растроен, но сепак постојат многу едноставни методи, кои можат да ви помогнат да бидете пофокусирани и подобро да помните.
Датум: 20 феб 2012
, Автор: