13 инстинктивни стравови кај луѓето (и причините зад нив)

Некои научници претпоставуваат дека стравовите се пренесуваат преку нашата ДНК, што значи дека стравот од некои работи ни е вроден. Погледнете за кои стравови станува збор.

8-те најчудни машки фобии кои ќе ве изненадат

8 машки фобии кои со сигурност ќе ве остават без зборови...

Дали навистина можете да умрете од страв?

Дали симптомите на страв навистина можат да предизвикаат смрт?

Чудните фобии на познатите личности

Мислите дека е необично што се плашите од височина, инсекти или затворен простор? Верувајте, тоа не е ништо... :)

11 чудни фобии поврзани со сексот

За некои луѓе сексот не претставува обострано уживање и задоволство, туку вистинско психичко измачување. Прочитајте некои од чудните сексуални фобии кои ги имаат некои луѓе.

Љубовта е страшна: 12 чудни фобии кои никој не ги очекува од својот партнер

Несекојдневни фобии кои истовремено ќе ве изненадат и замислат.

Необични фобии поврзани со храната

Сите сме слушнале за фобии како што е стравот од пајаци или стравот од височина, но што е со стравот од зеленчук или стравот од кинески стапчиња?
Датум: 17 феб 2012