Фликр | Кафе пауза

Убавите едноставни моменти во животот низ четири секвенци

Преку вистинската опција за фотографирање до забава и извонредни фотографии...

Чаши за кафе кои ја будат креативноста

Малезискиот уметник Cheeming Boey, дури и обичните еколошки чаши од стиропор за еднократна употреба, ги претвора во вистински ремек дела...
Датум: 01 окт 2012
, Автор:

Сосема откачени илустрации

Насмејте се со делата на Ben6835, илустраторот со одлична смисла за хумор.
Датум: 29 авг 2012
, Автор:

Што се случува на интернет за една минута?

Со оглед на фактот дека од ден на ден интернет корисниците сè повеќе се зголемуваат, навистина е тешко да се опише што всушност се случува на интернет во еден ден.

Планина од испечатени фотографии качени на Фликр во 24 часа

Артистот Ерик Кеселс ги преземал сите фотографии прикачени на Фликр во период од 24 часа, ги испечатил и ги расфрлал низ соба во уметничката галерија „Foam“, лоцирана во Амстердам.