Поучна приказна: Луѓето сакаат да живеат како паразити

Некогаш не така одамна си живеела една среќна мравка која секој ден доаѓала прва на работа. Била вредна и весела...

Состојбите во големите компании прикажани преку смешни кучиња

Кога во кучешкиот свет би постоеле големи компании, а стереотипите поврзани со нив би биле слични со оние на луѓето, тогаш вработените и состојбите таму би изгледале отприлика вака…

5 начини вашето хоби да го претворите во бизнис

За некои тоа е целосното посветување на работата, а за други - некое хоби кое на животот му дава поинаква димензија и смисла за постоењето. Прочитајте 5 начини како хобито може да ви стане работа со полно работно време.