Како да поминете еден совршен ден во Фиренца?

Доколку на вашата листа за патување се наоѓа и Фиренца, погледнете го најдобриот начин на кој можете да поминете 24 часа во овој романтичен град.

Места во Фиренца кои мора да ги посетите

Фиренца е градот на италијанската уметност и ренесанса, со уникатна атмосфера и богата историја. Доколку некогаш ја посетите, еве ги местата кои не смеете да ги пропуштите за целосно доживување на градот.

Музата на Ботичели – Симонета Веспучи

Нејзината убавина сè уште живее на сликите на Ботичели, барем многумина веруваат дека ликот е всушност нејзин.
Датум: 05 ное 2013
, Автор:

Што има во музејот „Галилео“ во Фиренца?

Погледнете дел од изложените научни инструменти во музејот „Галилео“, Фиренца, сите изуми на Галилео.