Евтино и лесно: Како да направите апарат за филтрирање вода во само 3 чекори?

Направете си брзо и едноставно сопствен филтер за вода.

Поучна приказна: 3 филтри за чисти зборови

Во древна Грција, Сократ (469-399) бил многу познат по својата мудрост. Еден ден го посетил познаник кој бил многу вознемирен...

20 ситуации со кои се соочуваат само оние девојки кои се без влакна на јазикот

Погледнете ги следниве 20 нешта кои можат да ги разберат само оние девојки кои се без филтер...

Корисни примени на филтерот за кафе

За што друго може да се искористи филтерот за кафе? Ќе се изненадите кога ќе видите дека покрај примарната улога, има и уште многу други практични примени.

Како да бидете опкружени со личности кои позитивно влијаат на вас?

„Бидете опкружени со луѓе кои ве прават среќни. Луѓе кои ве засмејуваат и ви помагаат кога имате потреба. Луѓе кои навистина се грижат. Тие се оние кои вреди да ги зачувате во животот. Сите останати се само на минување“. – Карл Маркс
Датум: 27 мај 2013
, Автор:

Како да подготвите еспресо во мока-ѓезве?

Сите вистински љубители на кафе уживаат во аромата и вкусот на италијанското еспресо. Тоа е во основата на сите добри кафиња. Доколку сакате дома да приготвите еспресо, а не сакате да купувате скапа машина за еспресо...
Датум: 18 јан 2012
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #10

Чисто филтер кафе, елегантно послужено, придружено со есенско ливче... Сосема соодветно за сезонава и вистински избор за љубителите на филтер кафе, без додатоци.
Датум: 30 ное 2010
, Автор:

Кафе за 60 секунди

Брзо, лесно и ладно кафе кое ќе ве расони наутро и ќе ве размрда попладне, а ќе ви одземе само 60 секунди за подготовка.

Видот на кафето ја дефинира вашата личност

Кафето кое секојдневно го пиете, не е само пена на врвот и шеќер на дното, туку во него се крие и вашиот карактер.
Датум: 19 окт 2010
, Автор:

Кафе со ореви

Остро кафе за несекојдневно уживање...
Датум: 09 сеп 2010
, Автор: