филозоф | Кафе пауза

Човекот учи додека е жив: 10 најубави цитати за мудроста и знаењето

Уште откога постои човекот, мудроста и знаењето се особини кои биле најценети, најбарани и највисоко вреднувани.

Успехот не е во тоа никогаш да не паднеш, туку секогаш да знаеш како да станеш: 10 моќни цитати на Конфучие

Конфучие бил кинески филозоф и реформатор кој и ден-денес е од непроценлива важност низ цела Азија.

17 важни лекции за животот од Сократ

Неговите зборови во тоа време претставувале важни животни лекции за оние кои го слушале, но некои од нив и денес можат да се употребат како патоказ во нашиот живот.

Најпознатите цитати на нобеловецот Албер Ками

Албер Ками е роден на 7 ноември 1913-та година, а починал на 4 јануари 1960. Тој е француски автор, филозоф и добитник на Нобеловата награда за литература во 1957.

Не поседуваме ништо, освен времето

Најголемиот дел од нашиот живот поминува додека правиме погрешни работи, добар дел поминува додека не правиме ништо, а целиот живот поминува кога правиме нешто што не е за нас.

Генијалните сфаќања за животот на Бертранд Расел

Како еден голем филозоф гледа на битните животни прашања...

Како да го освоите Стрелецот по кој копнеете?

Мажите родени во хороскопскиот знак Стрелец се весели, палави, забавни и паметни личности.
Датум: 07 дек 2010
, Автор: