Неверојатно: Сијамски близначки делат мозок и имаат способност да гледаат низ очите на сестра си

Криста и Татјана Хоган се родени во октомври 2006 година. Нивните мозоци се поврзани со таламичен мост, а ова ги прави навистина уникатни.

Необични работи кои се случуваат со соларната еклипса

Соларната еклипса е многу повеќе од само убава глетка...

Срамежлива круна: Прекрасен феномен каде што дрвата не се допираат

Иако можеби не постои објаснување за оваа појава, таа сепак ни ја покажува моќта и убавината на природата.

Сонување на иднината: Вистински приказни за претскажувачки соништа

Иако не се зборува многу за овој феномен, изгледа тој е чест колку и познатото дежа ву.

Научниците конечно објаснија зошто понекогаш доживуваме дежа ву

Досега дадени се еден куп теории зошто се случува тоа, но ниту една не е докажана со сигурност, па овој феномен сѐ уште останува една од најголемите мистерии на човечката психологија.

Неверојатни гифови говорат повеќе и од 1.000 зборови

Постојат толку многу интересни нешта ширум светот, и понекогаш кога сакаме да споделиме нешто што вреди да се види, многу е поефективно доколку користиме слики отколку зборови.

6 феномени кои науката не може да ги објасни

Денес науката е моќна, но не е семоќна.

8 фасцинантни сончеви феномени кои не изгледаат реално

Оптичките илузии на небото ретко се појавуваат, но кога тоа се случува, имаат навистина драматичен ефект и не може да не бидат забележани.

Зошто авионите оставаат бели траги на небото?

Како науката за воздухопловството го објаснува овој интересен феномен?

Редок природен феномен: Големиот кањон исполнет со бела густа магла

Станува збор за настан кој се случува еднаш на секои 10 години...

Погледнете ја неверојатната сенка на планината Реинер

Еден специфичен врв на планина се однесува на карактеристичен начин. Тој не прави сенки на земјата, туку нагоре во облаците. Како е ова возможно?

Спектакуларното двојно виножито фотографирано ширум светот

Овој природен феномен се случува во моментот кога дел од зракот светлина кој влегува во капка дожд ќе се рефлектира по втор пат во капката, пред да излезе од неа.