Ви благодариме што гласно го изговоривте зборот „менструација“ и придонесовте за општество без табуа и отворен разговор за менструацијата

Поентата на проектот беше да се поттикне дискусија за менструацијата и да не се срамиме од нешто што е совршено нормален процес.
Датум: 11 мар 2019
, Автор:

Дали феминистките овој пат претераа? Поднесено барање за искоренување на „мен“ од зборот „менструација“

Феминистките во Европа, обединети во силно женско лоби кое има исклучителна моќ во политичката и социјалната сфера, веројатно одат чекор предалеку!
Датум: 08 мар 2019
, Автор:

Жените во светот извојуваа уште една победа за 8 Март! Зборот „менструација“ се менува во „фемструација“

Целта е да се искорени префиксот „men”, што на англиски значи „маж“, од термин којшто се однесува исклучиво на жените.
Датум: 07 мар 2019
, Автор: