Сличностите во однесувањето на мажите и мачките

Кој би рекол дека постои толку голема сличност помеѓу мажите и мачките? :)

Слаткиот мачор со веѓи

Овој сладок мачор се вика Сем. Кај него интересни се двете симетрични шарки над неговите очи кои многу наликуваат на човечки веѓи.

Усните никогаш не лажат

Кога станува збор за чувства и емоции, усните можат да бидат од голема важност при откривање на скриени сигнали...

Нервозни сте? Тогаш сигурно несвесно се смеете

Голем број од луѓето несвесно се смеат кога се нервозни, вели нова студија која открила дека компјутерите подобро препознаваат лажна насмевка од луѓето.

Четири сестри обновуваат фотографии од детството

Станува збор за фотографката Вилма Хурскаинен од Хелсинки, која ги замолила своите 3 сестри да обноват триесетина фотографии од нивното детство, кои ги направил нивниот татко.

Артист црта фацички на празни лименки најдени на улица

Кога уличниот уметник My Dog Sighs ќе пронајде фрлена празна лименка на улица, тој ја користи ситуацијата за да ја претвори во вистинско уметничко дело.

Говорот на очите

Кога се разговара за сериозна работа или за некој бизнис проект, погледот не смее никако да ви падне под очите на соговорникот. Најдобро е да си замислите круг околу веѓите на соговорникот...

Бебе вкусува лимон првпат во животот

Во животот не се сите работи слатки, а тоа го дознало ова убавко бебенце кога пробало парче лимон за првпат во својот живот.

Астрологијата и говорот на телото

Секој хороскопски знак можеме да го познаеме според изгледот и карактеристичното држење. Еве како се однесува секој од припадниците на зодијакот.
Датум: 25 дек 2011
, Автор:

Излажи ме (Lie to me)

Вистината е испишана по нашите лица
Датум: 27 окт 2010
, Автор: