Минијатурни светови кои ќе ви ја разбудат фантазијата

Во овие минјатурни светови секојдневните ситуации се сместени во несекојдневна околина, и тоа без употреба на Фотошоп и слични алатки, туку само со користење на природна светлина.
Датум: 29 фев 2012
, Автор:

Кожата во која живеам (The Skin I Live In)

Филм за вечната потрага по совршенство и за ужасните животни судбини...
Датум: 05 фев 2012
, Автор:

Луциден сон

Некои луѓе можат да го контролираат својот сон знаејќи го едноставниот факт дека тоа е всушност нивниот сон. Реализацијата на оваа идеја му носи бескрајна слобода и неограничена моќ на сонувачот во рамките на својот сон.
Датум: 16 јан 2012
, Автор:

Во едно далечно време (Once Upon a Time)

ТВ серија за проклетствата од минатото и за оние на кои им е пишано да ја променат иднината...
Датум: 14 дек 2011
, Автор:

Филмски препораки за овој викенд

Доколку викендов планирате да го поминете во домашна атмосфера со фино друштво или со вашиот партнер, еве неколку филмски препораки кои можете да ги погледнете.

Светските ѕвезди во бајките на Дизни

Во промотивната кампања за „Дизни“ на фотографката Ани Либовиц, глумци, пејачи, спортисти и многу други познати влегуваат во светот на фантазијата и ги заменуваат најпознатите ликови од цртаните филмови.

Надреални автопортрети од 16 годишно момче

Овој талентиран 16-годишен фотограф доаѓа од Дуизбург, Германија, а неговото име е Филип Шумахер. Тој веќе две години активно се занимава со фотографирање...

Уметност насликана на илјадници книги

Овој уметник подредува во висина стотици стари книги и црта по нивниот бочен дел, употребувајќи мешавина од мастила, дрвени боички, лак и акрилни бои.

Смртно убава (Drop Dead Diva)

ТВ серија за светоста на внатрешната убавина на човекот, наспроти променливата физичка убавина...

Ѕидови оживеани од креативноста на уметниците

Уличните уметници навистина можат да му дадат живот на она што ќе го допрат. Овие преубави слики собрани од Франција, Шпанија, Германија, Полска, САД, Канада, Русија и од уште неколку земји само ја потврдуваат оваа теза.

Како да се справите со љубовните чувства кон колегата?

Ваквата ситуација може да биде сплеткана, особено бидејќи многу фирми не поддржуваат љубовни врски помеѓу вработени...

Приказна за играчките 3 (Toy story 3)

Возбудлива, комична авантура за единството и пријателството... Филмот заслужено ги доби и Oскарите за најдобар анимиран филм и за најдобра оригинална песна за оваа година, а неговата заработка и пофалните зборови од критичарите...