Книга: „Беатриче и Вергилиј“ – Јан Мартел

Една тешка тема исткаена со мистериозност и метафори и пренесена на неконзервативен, но суштински начин. Ќе сакате да ја прочитате.
Датум: 18 јун 2014
, Автор:

Ретро-футуристички паб кој ве води во светот на фантазијата

Она што навистина го прави овој паб неверојатен и иновативен е степенот на детали кои се инспирани од научната фантастика.

Филм: 47 Ронин (47 Ronin)

Чест и одбрана на честа во феудална Јапонија

Замрзната приказна: магично фотопатување во недопрен замок од 17-тиот век

Неверојатна серија фотографии направена во замок стар 350 години...

Филм: Зимска приказна (Winter’s Tale)

Ова не е вистинска приказна, ова е вистинска љубов

Мало девојче го истражува портокаловиот свет на фантазијата

Како во класична бајка, девојчето се сретнува со пеперутки кои танцуваат околу неа, додека нејзиниот пат низ мистериозната шума е осветлен од голем број ламби кои ѝ даваат црвенкасто-портокалова боја на средината околу неа.

Во светот на фантазијата

Овие фотографии ќе ве вовлечат во светот на фантазијата и ќе ве одржуваат маѓепсани сè додека гледате во нив.

Одлични ТВ серии за љубителите на научната фантастика и паранормалното

ТВ серии емитувани на каналот „SyFy“ на кои треба да им дадете шанса

Уметност која ѝ пркоси на логиката

Џи Јанг Ли создава исклучително сложени сцени за кои е потребно неверојатно многу трпение, но она што е навистина интересно е дека таа во својата работа не употребува никаков вид фотоманипулации.

Патувањето на едно бебе во светот на чудата

Queenie Liao, артистката и мајка на три момци, ги сподели авантуристичките драми од соништата на нејзиното бебенце Wengenn, додека тоа мирно си спие.

Магијата сокриена во секојдневието

Без разлика дали дејството се случува во природата или во вртоглавата урбана средина, илустрациите на артистот Паскал Кампион, создаваат причина за радост кон секојдневниот живот.