Истражувачите од Харвард го открија најважниот фактор за човечката среќа

Станува збор за револуционерно истражување во психологијата!

Психолог кој работел со повеќе од 1.000 парови открива кој е најважниот фактор во врската

Џон Ким е познат психолог за парови и тој открива дека најважниот фактор во секоја љубовна врска е почитта.

Единствениот фактор кој одредува дали вашата љубовна врска ќе успее или пропадне

Покрај љубовта, довербата, почитта и сигурноста, постои уште еден фактор кој влијае на опстанокот на врската.

Дали различните интелектуални нивоа се проблем во врската?

По одредено време, еден од партнерите би можел да почувствува дека врската не го задоволува на интелекутуално ниво. Дали различните интелектуални нивоа и интереси можат да бидат причина за крај на врската?
Датум: 30 окт 2012
, Автор:

Делови од телото кои забораваме да ги заштитиме од сонце

Никој не помислува дека има делови од телото кои можат да настрадаат поради тоа што несвесно забораваме да се погрижиме за нив.