10 приказни за училишта со духови кои стигнале до медиумите

Покрај домашните и тешките предмети, овие наставници и ученици требало да се справуваат и со натприродното.

Психолозите одговараат: Дали униформите навистина ги намалуваат разликите помеѓу децата?

Колку е воопшто влијателно носењето униформи? Резултатите од истражувањата не им одат баш во прилог.

20 секојдневни работи што се забранети во училиштата ширум светот

Ова се 20-те секојдневни работи што се забранети во училиштата ширум светот...

7 неверојатни училишта ширум светот, кои прават целиот ден да изгледа како одмор и уживање

Сигурно секому би му претставувало задоволство да оди во училиште каде што ќе може да ужива во необично создадената атмосфера и услови за учење.

15 навистина необични училишта на кои само Хогвартс може да им биде конкуренција

Постојат некои навистина неверојатни училишта кои изгледаат како футуристички згради од некој научно-фантастичен филм и нудат сосема нов пристап кон учењето.

Карневалот во Рио – експлозија на бои и звуци

Бескрајната маса од луѓе кои танцуваат, ритамот на самбата и шаренилото од костими, предизвикуваат експлозија од бои и звуци карактеристични за најмасовниот карневал во светот.
Датум: 18 феб 2012
, Автор: