урбано | Кафе пауза

18 интересни примери за урбан мебел што ќе ги посакате во вашиот град

Дали знаете дека најдолгата клупа во светот се наоѓа во Англија?

Скриена урбана геометрија на небото

Едни од најголемите центри во светот нудат една поразлична перспектива која го одзема здивот. Ова се фотографии од урбаните геометриски фигури кои се исцртуваат на небото кога ќе ја кренете главата нагоре.
Датум: 21 јул 2015

Елегантни танчари ги покажуваат своите движења во урбана срединa

Ова е серија фотографии кои ги прикажуваат класичните танцови движења во една урбана средина, доловени преку објективот на фотографот Омар З. Роблс.
Датум: 04 мај 2015

Улична уметност која ги спојува урбаното и природата

Урбанизмот и природата не одат заедно, барем не додека не се појават некои интелигентни и супер креативни графити уметници кои овие две нешта можат да ги спојат онаму каде што никој друг не може да го стори тоа.

Футуристички градини во урбани средини

Не секаде во светот се сечат малкуте останати дрвја за градот да биде помалку и помалку зелен.

Блескотот на урбаните градови

Интересни и необични фотографии кои ќе си поиграат со вашите очи...

Весела урбана уметност

Сивите урбани елементи, како канализациони одводи, хидранти, шахти, претворени во весели уметнички дела кои веќе не остануваат незабележани од минувачите...

Совршена урбана камуфлажа преку цртање на телото

Потребен е многу остар вид за да се забележат овие девојки чие тело е совршено исцртано и обоено.

Возбудлива паркур галерија: кој вели дека луѓето не можат да летаат?

Паркурот официјално не е призаен како спорт, но никој не може да негира дека за да се практикува неопходно е добро да се развијат телото и умот.

Улична уметност што ја одбележа 2011 година

Ова е збирка на фотографии во која се овековечени дел од најинтересните творби за 2011 година, а кои можат да послужат како инспирација за разубавување на урбаните средини во нашата земја.

Артистичка куќа во Малибу со внатрешен базен

Покрај интересните уметнички предмети, креативните лулки и современиот мебел, највпечатливиот елемент на оваа резиденција е галантниот внатрешен базен, кој нуди бескрајно уживање...

Модерни тапети за урбан амбиент

Денешните тапети дозволуваат дизајнерите и сопствениците на домовите да употребуваат лични фотографии, слики од природата или шаблони при нивното креирање...