Фаците на олимписките лизгачи на мраз

Уметничкото лизгање е навистина грациозна спортска дисциплина. Но, тоа не значи дека луѓето кои толку лесно го сечат мразот и скокајќи се пробиваат низ воздухот, имаат совршено наместен лик цело време додека трае нивната изведба.
Датум: 18 феб 2014
, Автор:

Јулија Липницкаја: Неверојатен 15-годишен талент во областа на уметничкото лизгање

Неверојатно е колку грациозно изгледа секое нејзино движење и со каква леснотија ги прави скоковите и пируетите...