Здрав рецепт за зимница без конзерванси

Наједноставниот и најпрактичен начин да се задржат витамините од свежиот зеленчук до следната пролет, со помош на природни конзерванси кои се добри за вашето здравје...

Колку е здраво да се јаде туршија?

Туршијата е еден од најстарите начини на конзервирање на зеленчукот, но прашање е колку при тоа тој успева да ја задржи својата хранлива вредност?