туристички дестинации | Кафе пауза

Како изгледаат туристичките дестинации на реклама vs. во реалност?

Ниту една туристичка агенција нема да им признае на патниците дека Таџ Махал е опкружен со ѓубре, а пирамидите во Египет понекогаш се покриени со облаци од чад поради палењето на отпадот.

Љубовта ширум светот: Моќни фотографии од заљубени парови на прекрасни дестинации

Скоро 6.000 фотографии беа испратени од фотографи ширум светот за учество во натпреварот за најдобрата свадбена дестинација.

Кои се најдобрите дестинации за патување во септември?

Многумина од вас одат на одмор во септември бидејќи аранжманите тогаш се најевтини, а и гужвите се помали.

Туристички дестинации со богата историска култура

Се прашувате каде следно да отпатувате?

Земјата на слободните: Ако отидете во оваа држава, ќе се разбудите во 2562 година!

Некогашниот Сијам, денес Кралството Тајланд е држава во југоисточна Азија, и е една од најпосакуваните туристички дестинации во светот.

7-те најпопуларни туристички дестинации ширум светот во моментов

Летото во Македонија е веќе завршено, но на неколку места во светот тоа сè уште трае.

5 популарни светски дестинации кои туристите секојдневно ги уништуваат

И покрај тоа што туристите можат да ја подобрат економската состојба на многу места, за жал со популарноста на дестинациите, во пакет доаѓаат и некои негативни последици...

Што треба да знаете за 5-те најголеми европски градови пред да ги посетите?

Најдобриот водич за патување најчесто доаѓа од непрофесионалните извори како што се пријателите или познаниците.

14 работни места за кои ќе ви плаќаат да патувате низ светот

Листа од кариери со пристојна плата, каде што патувањето е дел од описот на работното место.
Датум: 01 фев 2016