трендови | Кафе пауза - Part 2

Макраме – враќање на трендот од 80-тите години што потсетува на пролет

Макраме е техника на врзување јазли и нивно комбинирање за да се добијат посакуваните мотиви и предмети и беше голем тренд во уредувањето на домот во седумдесеттите и осумдесеттите години.

Фитнес-трендови: Што носи 2021 година?

Сè околу нас се менува, дури и фитнес-трендовите. Вежбањето дома несомнено стана популарно, но кои се другите фитнес-трендови за 2021 година?

Начини на негување на кожата во 2021 година

Сè повеќе луѓе поминуваат многу време пред компјутер и бараат совети како да се грижат за кожата и за телото дома.

Што и како ќе пиеме во 2021 година: Нови навики и вински трендови

Пандемијата само ги забрза трендовите на умерена потрошувачка, заедничко готвење и умерено уживање во храната и виното.

10 трендови за уредување на бањата што ќе бидат популарни оваа година

Без разлика дали се подготвувате за големо реновирање или само за менување на некои детали, бањата е секогаш погодно место да направите промени.

Пикси е повторно во тренд: 6 фризури за кратка коса

Ако барате идеја за фризура за кратка коса, во 2021 година важи правилото: колку пократка, толку подобро. Пикси фризурата се враќа на модната сцена во сите можни изданија.

Трендови за шминкање за 2021 година: Фокусот е на очите

Очигледно е дека и оваа година ќе носиме маски, па кога станува збор за трендовите за шминкање, фокусот ќе биде на горниот дел од лицето, пред сè, на очите.

Светло дрво во домот: Нов тренд во 2021 година што му дава ведрина на ентериерот

Трендот во уредувањето на домот што луѓето го пречекаа со раширени раце е светлото дрво, кое ќе преовладува во дизајнот на ентериерот во 2021 година.

Најважните велнес-трендови што треба да се практикуваат оваа година

Годината што дефинитивно нè прикова дома донесе со себе промена во начинот на живот, но и во начинот на кој пристапуваме да се грижиме за себе.

Трендови во уредувањето на домот во 2021 година

Претходната година ја поминавме дома и се обидовме да го направиме домот поудобен и поубав. Уредувањето на ентериерот беше далеку поголем приоритет од планирањето патувања.

Дизајни на нокти што ќе бидат во тренд во 2021 година

Со почетокот на новата 2021 година едно е сигурно, а тоа е дека сакате да знаете што ќе биде во тренд.

Дали ги пробавте? Топ 5 сексуални трендови во 2020 година

Сексуалните терапевти ги издвоија петте најпопуларни секс трендови оваа година, а сè се сведува на удобност и интимност.