Лошото детство е поврзано со интензивната креативност

Лошото минато како мотив и главно „гориво“ во денешниот успех.

Зошто луѓето кои преживеале траума се емотивно затворени?

Блокирањето и избегнувањето на емоции може да биде успешно, но само на краткорочен план.

Сте чуле за черофобија – страв од среќа, смеа и шегување?

Речиси и да нема човек на планетава кој не се нашол во ситуација нешто да му изгледа толку добро, што почнува да се сомнева дали е вистинито.

10 најголеми детски стравови и како тие влијаат на нивната личност

Што ги предизвикува и што да се прави ако стравот премине во нарушување?

Немојте да ги помешате, траумата не е исто што и лошото искуство

Постојат настани и ситуации кои се трауматични за секого од нас, нè погодуваат длабоко, лично, органски, се сместуваат длабоко и остануваат таму...

Моќта на пенкалото: 5 научни причини да пишувате повеќе

Различни форми на пишување покажале ефекти како подобрување во учењето, намалување на анксиозноста, полесно справување со траума...

Како да се ослободите од психичката болка која ви била нанесена?

Секој во одреден период од својот живот бил повреден. Болката може да биде поголема или помала, некогаш може да се искачи и до степен на траума. Еве некои совети за тоа како побрзо да се ослободите од повредата и лошото чувство.
Датум: 25 окт 2012
, Автор: