Научниците потврдија: Вашето куче дефинитивно разбира што му зборувате

Најчесто кога им се обраќаме на нашите кучиња, го користиме оној тон кој го употребуваме и кога зборуваме со бебиња.

Како вашиот глас влијае врз луѓето околу вас?

Звукот на вашиот глас, вклучувајќи ја и неговата висина, акцент и модулација има најразлични суптилни ефекти врз начинот на кој другите луѓе ве доживуваат.

Како да препознаете кога некој ве лаже?

Прочитајте што велат пет странски експерти, во врска со симптомите по кои можете да препознаете дека некој не ви ја кажува вистината.