Толстој | Кафе пауза

18 цитати од големиот писател Лав Толстој

Толстој важи за еден од најголемите романсиери во историјата на светската литература. Во продолжение прочитајте неколку цитати од овој голем писател.

Најголемите животни лекции од Лав Толстој

Прочитајте како патот на Толстој може да ни помогне повторно да ги разгледаме своите погледи и ставови.

Импресивни цитати на големиот Толстој

„Сите среќни семејства наликуваат едно на друго, секое несреќно семејство е несреќно на свој начин.“
Датум: 31 окт 2013
, Автор: