Тихи Океан | Кафе пауза

Занимливи факти за Тихиот Океан кои можеби не сте ги знаеле порано

Дали знаете колкава површина зафаќа Тихиот Океан?

Најголемиот вулкан на светот е скриен под океанот

Дали знаевте кој е најголемиот вулкан на светот и каде се наоѓа?