Убави букви трансформирани во уникатен и елегантен мебел за домот

Италијанскиот дизајнер Клаудио Ското изработил линија на карактеристичен мебел со специјален дизајн инспириран од најчесто употребуваните фонтови од страна на дизајнерите.
Датум: 28 ное 2013
, Автор:

Дизајнирајте визит карта со помош на психологијата

Визит картата може да привлече позитивно внимание кон вашиот бренд доколку водите сметка за влијанието кое таа треба да го има врз луѓето.

Корисни совети за социјалните мрежи од една бабичка

Одличниот проект на Чачо Пуебла наречен „Grandmother Tips“ привлече огромно внимание ширум светот, па поради тоа тој решил да состави и втор дел од интересните и незаборавни совети од неговата баба.

Разиграна абецеда

Тиен-Мин Лијао изработила интереснa анимација за промоција на абецедата. Таа на нејзините раце нацртала линии со мастило, кои кога гестикулира се претвораат во јасни букви.
Датум: 19 мар 2012
, Автор:

Технолошки совети од една бабичка

Советите се однесуваат на денешнава ера на технологии и социјални медиуми, кои се убаво дизајнирани на хартија, а позирањето на неговата „модерна“ баба, ги прави овие фотографии неверојатно слатки и интересни.

Елегантни хартиени илустрации со многу детали

Јулија Бродскаја, по потекло од Москва, живее и работи во Велика Британија, занимавајќи се со креирање на илустрации, кои претставуваат комбинација од хартија, типографија и рачни изработки со многу детали.
Датум: 27 јул 2011
, Автор: