Дали знаете да работите во тим?

Со цел подобро да функционираме како тим ние мора свесно и макотрпно да работиме на себе и на сите членови на тимот, како и да ги следиме некои од основните правила и принципи на функционирање во тим.
Датум: 21 ное 2014
, Автор:

Дали ги правите работите најдобро што можете?

Колку пати досега сте си рекле: Е ова е најдоброто што можев да го направам. Или колку пати сте слушнале некој да ви каже: Ова е најдоброто што можев да го направам. Но, дали е тоа доволно и дали е тоа навистина така?
Датум: 05 сеп 2014
, Автор:

Од негативна работна атмосфера до креативност и иновативност во неколку чекори

Поттикнувањето на креативноста на работното место бара користење на креативни методи. Обидете се со некои од овие и набљудувајте како се менува работната атмосфера на позитивно.

Крикет воините од племето Масаи

Воини кои своите копја и стрели ги замениле со палки и топчиња...

ТВ серија: Поминувајќи граници (Crossing Lines)

Специјална единица за криминал истражува сериски злосторства насекаде низ границите ширум Европа...

Зошто е убаво да се има брат или сестра?

Прочитајте ги експертските совети на д-р Џејмс Велборн, за битните работи кои децата можат да ги научат од нивните помали или постари браќа и сестри.

Најслатката оставка на светот

Американецот Нил Берет е човекот кој не сака ниту заминувањето од работа да го памети како лошо искуство. Неговата оставка ја напишал на торта. :)
Датум: 16 ное 2012
, Автор:

Создадете успешен работен тим

Тимската работа е од клучно значење за повеќето работни места. Многу е важно секој поединец на тимот да ги разбира својата цел, функција и надлежности со цел сите заедно да ја завршат работата ефикасно.
Датум: 23 авг 2012

Прометеј (Prometheus)

Филм за еден научен тим кој ќе отиде до најтемните делови на универзумот за да проба да го открие почетокот на човештвото...

Животните и фудбалот

Неколку интересни фотографии кои потврдуваат дека и животните го сакаат фудбалот...

Излажи ме (Lie to me)

Вистината е испишана по нашите лица
Датум: 27 окт 2010
, Автор: