Тиквешија | Кафе пауза

Тиквешијата – Долина на боговите

Епитетот „долина на боговите“ на Тиквешкиот регион се зајакнува во 4 век п.н.е. со фактот што Александар Македонски и неговата војска пиеле вино од денешните граници на Тиквешијата.
Датум: 18 фев 2016
, Автор: