Избегнете ја: Најчестата грешка заради која уште потешко ги поднесувате летните горештини

Дали студените пијалаци во текот на топлите денови се навистина штетни?

10-те најскапи течности кои е речиси невозможно да ги купите

На што помислувате кога некој ќе го спомне зборот скапо? Авотмобили? Приватни авиони?

„Течна диета“: Чудесен план на исхрана за ефикасно губење килограми

Течната диета е доста ефикасна доколку сакате брзо да ги изгубите килограмите.

12 здравствени нарушувања кои може да ви се случат ако не пиете доволно вода

Сигурно многу пати досега сте слушнале дека треба да пиете доволно вода, но и покрај тоа не внимавате многу на тоа.

Фотографии од течности фрлени во воздух

Фотографката Менон Ветли создава уметност фрлајќи во воздух чаши полни со вино, млеко, кафе, фотографирајќи ги вонземските облици на течностите, кои се создаваат во тој дел од секунда.

Тридневна детоксикација на организмот

За да му помогнеме на нашето тело да се исчисти од токсините кои се таложеле во текот на зимскиот период, треба да му ја олесниме функцијата на организмот преку внесување полесна храна.

Диета за детоксикација

Диетите за детоксикација ќе ви помогнат да се стабилизирате после празниците, а оваа диета можете да ја практикувате неколку пати годишно за да го прочистите оргранизмот.
Датум: 08 јан 2013
, Автор:

Диета со течности која нема да ве изгладнува

Многумина имаат желба да симнат некое килце пред Нова година. Секако, би можеле да изгладнувате со ригорозни диети, или би можеле да консумирате повеќе течности.
Датум: 06 дек 2012
, Автор:

Секс на Марс? За жал, многу лоша идеја

Во теорија, имањето секс при нулта гравитација подразбира неверојатно многу потење и тотално незабавен чин за партнерите. Благодарение на Њутновиот закон, сите телесни течности би пловеле во просторот...