57 теми за вашата следна забава

Се ближи некаков повод за забава. Роденден, моминска вечер, некаква прослава па дури и свадба, а вам ви е здодеано од секојдневните типични забави...
Датум: 24 јан 2015

Знаете ли да учествувате во отворени дискусии? Со став, но и со спремност да го промените

Во поголемиот број случаи, дискусиите не се многу отворени и се со однапред предвиден крај од тој/таа што ја започнале дискусијата.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Хотел за љубителите на коцките „Лего“

Ако се знае дека коцките „Лего“ се една од најинтересните играчки на повеќето деца низ светот, тогаш овој хотел со сигурност ќе биде нивното царство од соништата.

Како да го доведете своето пишувано дело до совршенство?

Во секојдневниот живот често се случува вашите обврски да бидат поврзани со пишување, особено доколку сте студенти. Овие фази и тактики ќе ви помогнат добро и внимателно да го изработите вашето дело.
Датум: 09 окт 2012
, Автор:

Како до совршена венчавка?

Од моментот кога се одлучивте за венчавка, па сè до големиот ден кога ќе кажете ДА, ви претстојат многу подготовки, желби, очекувања, барања, обичаи и адети. А воопшто не е лесно различните вкусови и желби да се спојат во едно...
Датум: 15 јул 2012
, Автор:

Како до успешна презентација на факултет?

За некои студенти, презентациите се одличен начин да добијат плус поени, но други со задоволство би ги прескокнале. За сите кои се соочуваат со потешкотии во текот на презентирањето, еве неколку совети...
Датум: 30 мај 2012
, Автор:

Клише филмски постери

Францускиот блогер Кристофер Куртис направил неколку монтажи од постери за филмови кои имаат иста или многу слична тематика.

Некои од најдобрите тематски логоа на Гугл

Погледнете ги најдобрите логоа на Гугл, кои прославуваат некој празник или значајна личност која со својата работа оставила белег во општеството.
Датум: 10 апр 2012
, Автор:

Кафе-тема за корисниците на Виндоус 7

Анонимен читател подготвил пријатно изненадување за сите нас - тема за Виндоус 7, која ги менува сликите на десктопот, автоматски, на одреден временски интервал.
Датум: 24 окт 2011
, Автор:

Како разговарањето со непознати луѓе да ви биде помалку незгодно?

Стоите во крукче од 5-6 луѓе. Случајно се најдовте таму, но се впуштивте во дискусијата и сè е добро до тука. Наеднаш сите заминуваат по нова порција јадење, а вие останувате со само една личност...
Датум: 10 окт 2011
, Автор: